FREE SHIPPING & RETURNS ABOVE €150

Äg din morgonpendling och förändra ditt liv

Förr eller senare vill alla förändra sitt liv på något sätt. Det spelar ingen roll om det är början på ett nytt år eller mitt i. Alla känner behovet av att starta om eller göra en förändring åtminstone någon gång i livet.

Du kanske fastnat i dåliga vanor och helt enkelt bara behöver röra runt lite i grytan. Kanske vill du komma i form, uppnå något du länge drömt om, eller förvandla ditt sätt att tänka. Oavsett tid på året, livsförhållanden eller din situation är en förändring fullt möjlig och oberoende vad målet är så kan du ta hjälp att nå dit genom att organisera din morgonpendling.

Sambandet kanske inte verkar självklart, men läs vidare så ska du få se. 

“If you win the morning, you win the day.”

Älska eller hata honom, oavsett hur du känner, så har Tim Ferriss i över ett decenium varit en stor inspirationskälla till diverse självhjälpsfilosofier och så kallade “life hacks”. Så om det finns någon som vet vad som krävs för att förändra sitt liv till det bättre (och få det att hålla), så är det nog han.

I en video på fotografen Chase Jarvis YouTube kanal där han pratade om sin bok Tools of Titans, sammanfattar Ferriss några av de bästa lärdomarna från de 200 framgångsrika personerna som han intervjuade och profilerade i boken till en enda mening: "If you win in the morning, you win the day." Ferriss poäng var att en proaktiv morgonrutin är en grund för en tillfredsställande och produktiv dag.

Eftersom det inte finns något som är mer vanligt att göra på morgonen än att pendla till jobbet, varför inte göra det till grundstenen i arbetet att förändra ditt liv? 

Anpassa din pendling efter dina mål

Du har kanske hört engelska uttrycket "alignment" eller "aligning goals" nämnas under arbetsmötena, och kanske fick dem dig att rulla på ögonen, eller börja tänka på annat. Men uttrycken är passande för att tillämpas på ditt personliga liv.

Enligt en artikel i the Harvard Business Review, är strategisk anpassning (eller bara anpassning) när ”alla delar av ett företag - inklusive marknadsstrategin och hur företaget är organiserat - är ordnade på ett sådant sätt att de bäst stöder uppfyllandet av dess långsiktiga syfte.” Konceptet kan hjälpa företag att växa och anpassa sig efter nya satsningar, samt trimma sådan verksamhet som är onödig. De måste titta på varje avdelnings arbetsuppgifter och se till att de utförs på ett sätt som matchar deras långsiktiga syfte.

Om du tänker på de mål som du vill uppnå som ditt eget ”långsiktiga syfte” kan du tillämpa ”anpassning” på din morgonpendling. Vill du läsa mer? Börja ta med en bok att läsa på tåget (eller ljudbok om du åker kollektivt). Vill du vara mer närvarande? Använd pendlingstiden för att meditera, på egen hand eller med hjälp av en app. Vill du komma i form? Börja springa eller cykla till jobbet.

Och här kommer det intressanta: Efter ett tag kan det du gör på morgonen för att anpassa dig till dina mål sippra in i andra delar av ditt liv. Du börjar kanske vilja läsa mer av den där boken när du kommer hem, använda dig av en meditationspaus mitt på dagen och längta efter att springa eller cykla på helgen.

Men först måste du göra så att den nya morgonrutinen håller i sig.

Gör det så enkelt som möjligt

När du förstår vad du vill integrera i din morgonpendling för att anpassa det till dina mål måste du först lägga upp en plan. Men på ett så enkelt sätt som möjligt.

De vanligaste misstagen man gör när man planerar att komma igång med något nytt är att man sätter för höga mål, överskattar sitt framtida jag och utarbetar alltför komplexa planer. Det kommer bara att göra saker svårare och sannolikt förhindra att en ny vana eller rutin fastnar.

Om du har för många böcker på listan över vad du vill läsa, kommer det bli svårt att komma igång och bestämma vad du ska läsa först. Om du planerar en alltför intensiv eller extra lång runda för att maximera din löp- eller cykelträning kommer det att kännas för överväldigande när du väl ska ge dig ut tidigt på morgonen. Endast något litet motstånd kan vara tillräckligt för att direkt ta död på en ny vana eller rutin.

Men om du planerar din pendling med den nya vanan på ett så enkelt sätt som möjligt är sannolikheten större att du kommer fortsätta.

 

Använd rätt packsystem

Skillnaden mellan att planera en morgonpendling och att organisera en morgonrutin hemma är att den förra är på språng. Ja, ganska uppenbart, eller hur? Men det betyder att du måste planera för resvägen. Nyckeln är att hitta rätt packsystem för dina behov och din pendling. Det är en viktig del i att hjälpa dig att hålla fast i den nya rutinen.

Om du planerar din pendling för att springa eller cykla till jobbet handlar det om vad du har för alternativ när du kommer till kontoret. Om du kan duscha där och även förvara kläder på plats kanske du endast behöver något liknande en armväska. Om din arbetsplats låter dig bära t-shirt och jeans kan en packpåse eller en “packing cube” vara allt du behöver som tillägg i din löpar- eller cykelväska.

Men om du måste klä dig professionellt bör du införskaffa större packsystem som håller dina kläder skrynkelfria i väskan när du springer eller cyklar.
English